Skip to main content

Care for Women Houten & Culemborg bij hormonale disbalans

Specialistische Zorg

Consult vaak vergoed

Persoonlijke aanpak

care for women favicon 32x32Health check

Een auto wordt regelmatig nagekeken om hem goed te laten rijden. Waarom zou je dit ook niet met je lichaam doen? Verandering in hormonen geeft verandering in lichaamsprocessen. Vooral in de periode van de overgang is het zinvol om te weten of je een verhoogd risico hebt op onder andere hart- en vaatziekten, suikerziekte en botontkalking.

Tijdens een health check wordt er gekeken naar het uitgesplitst cholesterolgehalte, de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Daarnaast wordt via een speciale weegschaal je vetpercentage, het visceraal vet, de spierskeletmassa en je BMI bepaald.

Een health check duurt ongeveer 30 minuten de uitslagen worden direct meegegeven inclusief adviezen om eventuele negatieve uitslagen te verbeteren. Indien nodig verwijs ik door naar de huisarts.

Daarnaast kan de health check uitgebreid worden met risicobepaling op osteoporose en hart- en vaatziekte. Dan duurt een consult 60 minuten.

Ook voor mannen is het belangrijk om bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol in de gaten te houden. Veranderingen in ons lichaam merken we vaak pas als we klachten krijgen. Wees er dus op tijd bij en laat een gezondheidscheck doen. De health check valt dan onder Care for Human.

Door een druppel bloed via een vingerprik wordt de bloedsuikerspiegel en het cholesterol bepaald. Voor deze test moet je minstens 2 uur nuchter zijn. Water en thee zonder suiker mag wel gedronken worden


care for women favicon 32x32Vermoeidheid

Veel vrouwen ervaren chronische vermoeidheid, voelen zich lusteloos en hebben weinig energie. Dit kan veroorzaakt worden door een disbalans in het hormonale stelsel of vitamine/mineralenbalans.

Het onderzoek begint met het invullen van een speciale digitale vragenlijst voorafgaand aan het consult. De vragenlijst wordt vervolgens tijdens een 30 minuten durend consult besproken. Op basis van deze vragenlijst en het gesprek kan een verwijzing naar huisarts nodig zijn voor een bloedonderzoek.

Het bloedonderzoek bestaat uit het prikken van het ijzer, foliumzuur, vitamine B12 en D3 gehalte en, indien nodig, de schildklierfunctie.

Ongeveer een week na de afname van het bloedonderzoek vindt er een tweede consult plaats van 30 minuten. In dit consult krijgt u de uitslag en een persoonlijk advies gebaseerd op de uitslagen van het onderzoek en de bevindingen tijdens het gesprek.


Maak een afspraak

Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

Houten | Geralde Boogaard - Colli 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-29268001

Culemborg | Tamara van der Linden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-39737244