Skip to main content

Care for Women Houten & Culemborg bij hormonale disbalans

Specialistische Zorg

Consult vaak vergoed

Persoonlijke aanpak

care for women favicon 32x32Menstruatieklachten

Sommige vrouwen hebben weinig menstruatieklachten, andere juist heel veel.

Menstruatieklachten komen voor op verschillende leeftijden, vanaf de puberteit, de vruchtbare leeftijd tot en met de overgang.

Klachten die voorkomen zijn:
Heftig bloedverlies, buikpijn, migraine, hoofdpijn, misselijk, opgeblazen gevoel, gespannen borsten, stemmingswisselingen, snel geïrriteerd, vreetbuien, lange menstruatie, korte menstruatie, stolsels, tussentijdsbloedverlies, onrust niet lekker in je vel zitten. Dit is maar een greep uit de klachten.

Tijdens een consult bespreken we de klachten, wanneer ze voorkomen hoe heftig ze zijn en welk effect dit op je functioneren heeft. Je krijgt uitleg over de werking van je lichaam. Je krijgt advies en begeleiding om de klachten aan te pakken. Supplementen kunnen hierbij ondersteunend zijn maar ook lifestyle en voedingsadvies.


care for women favicon 32x32Pre Menstrueel Syndroom PMS en PMDD

Wat is PMS? Dit zijn klachten die optreden in het tweede deel van je cyclus. De periode tussen je eisprong en je menstruatie, daarna verdwijnen ze weer. Er zijn wel 160 verschillende klachten op lichamelijk en psychisch vlak. En jarenlang komen de klachten maandelijks terug. Blijf niet doorlopen maar maak een afspraak!

Een greep uit de klachten: neerslachtig, prikkelbaar, concentratieverlies, slecht slapen, gespannen borsten, opgezette handen en voeten, lage rugpijn, buikpijn en hoofdpijn, heftige menstruatie, extreem zin in zoet.

Naast PMS bestaat er ook een zwaardere variant PMDD, dit staat voor PreMenstrual Dysphoric Disorder. Hierbij staan de psychische klachten meer centraal, boosheid, wisselende stemmingen, depressiviteit en agressie.

Ongesteld zijn is sowieso geen pretje, maar als je last hebt van PMS of PMDD kan het je dagelijks functioneren beïnvloeden

Je hebt geen doorverwijzing nodig van een arts, kijk bij vergoedingen of het consult vergoed wordt.


care for women favicon 32x32PCOS ofwel PolyCysteus Ovarium Syndroom

Polycysteus Ovarium Syndroom betekent letterlijk meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) in de eierstok (ovarium), vaak veroorzaakt door hormonale afwijkingen. Je merkt dit al vroeg omdat je dan vaak onregelmatig of helemaal niet menstrueert. Misschien wel prettig, maar wel een probleem als je zwanger wilt worden.

Helaas weten we nog steeds niet goed hoe het ontstaat. Wel zie je dat veel van deze vrouwen last hebben van overgewicht. Afvallen is dan het belangrijkste onderdeel van de behandeling.

Ook zie je bij deze vrouwen vaker acne en overbeharing optreden.

Naar schatting komt dit bij ongeveer 10% van de vrouwen voor. PCOS, Polycysteus Ovarium Syndroom is een aandoening waarbij er kleine cystes in de eierstokken zijn.

Maak je je zorgen over PCOS of wil je meer weten? Wij kunnen je helpen door aan de hand van jouw menstruatie en ovulatiekalender te kijken of er sprake zou kunnen zijn van PCOS en wat vervolgstappen kunnen zijn.


Maak een afspraak

Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

Houten | Geralde Boogaard - Colli 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-29268001

Culemborg | Tamara van der Linden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-39737244